منتديات كلية الآداب جامعة المنصوره Mansoura University Faculty Of Arts Website
السمبوسك 3v7vx-10

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات كلية الآداب جامعة المنصوره Mansoura University Faculty Of Arts Website
السمبوسك 3v7vx-10
منتديات كلية الآداب جامعة المنصوره Mansoura University Faculty Of Arts Website
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

السمبوسك

4 مشترك

اذهب الى الأسفل

السمبوسك Empty السمبوسك

مُساهمة من طرف The Gem السبت مايو 15, 2010 9:54 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

سمبوسك اللحم

نص كيلو لحم مفروم
5 بصلات كبيره مفرومه
4 فصوص ثوم مفرومه ناعم
رشةكمون ناعم
رشة كزبره ناعمه
فلفل اسود وملح
ملعقة اكل كزبره خضره مفرومه

ضعي اللحم على النار في مقلاة ثم البصل والثوم والبهارات
خففي النار ثم الكزبره
واذا حابه جزر ميشور وبطاطس مقلي وبيضه مسلوقه ومبشوره

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
سمبوسك الدجاج

دجاجه مسلوقه مفتته
3 بصلات مفرومه
فصين ثوم مفرومه
ذرة
جزر مبشور
ملح وفلفل وبهارات
3 ملاعق جبن سائل

حمري البصل والثوم بشوية زيت حتى يذبل اضيفي الدجاج والبهارات وخليها على نار هاديه
اضيفي لها الجزر والذرة الى ان مايذبل الجزر واخلطيها مع الجبنة
واحشي فيها السمبوسة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

سمبوسك البيتزا

كوب جبن موزاريلا مبشوره
جبن كرفت مبشوره
كوب زيتون اخضر الشرايح بس نقطعه صغار
بصله متوسطه مفرومه ناعم
حبة فلفل اخضر مفرومه ناعم
علبة مشروم مفرومه
رشة زعتر
تخلط مع بعض
وتحشى بالعجينه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

سمبوسك الخضار بالبقدونس

كيس كيلو خضار مشكله (جزر- بزاليا-بطاطس-ذره)
3بصلات مفرومه معاها فصين ثوم مفرومه
بقدونس مفروم
ملعقة مشكله من البهارات

اسلقي الخضار نص استوى
احمسي البصل والبهارات والبقدونس
اضيفي الخضار وقلبيها مع بعض
اتركيها لحد ماتبرد وبعدين احشي السمبوسة


سمبوسك مع صلصة الصويا

كوبين ملفوف مقطع شرائح رفيعة
كوب جزر مقطع شرائح رفيعة
حبة فلفل اخضر+حبة فلفل احمر+حبة فلفل اصفر مقطعه شرائح
حبتين بصل شرائح
نص فنجال شاي صلصة صويا

حمري البصل الى ان يذبل اضيفي باقي الخضار وقلبيها على النار وحركيها شوي
غطيها بس خمس دقايق عشان لا تذبل واكشفيها وقلبيها اضيفي الصويا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

سمبوسك الجبن

علبة كبيره جبن كرفت مبشوره
كيس جبن موزاريلا
نص كوب بصل اخضر مفروم ناعم
تخلط وتحشى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

سمبوسك بالبطاطس

2بطاطس مقطع مكعبات
جبن كرافت مبشور
بقدونس مقطع صغار
شوي وفلفل اسود

يقلى البطاطس في الزيت وتخلط جميع المقادير مع بعض وتحشى بها السمبوسك وتقلى في الزيت
او ممكن تسلقي البطاطا وتضفيها الى باقي المكونات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

حشوة السمبوسك بالليمون..

المقادير:
2 كيلو صدر دجاج مخلي من العظم
6 ليمونات معصورة
ملعقة ونصف بهارات مشكلة
ملعقة ونصف ملح
2 مكعب مرقة الدجاج
4 فصوم ثوم مدقوقة مع قليل من الزنجبيل و2 فلفل حراق
1 حزمة شبت مفرومة فرما ناعما
1 حزمة بقدونس مفرومة فرما ناعما
3 جزر مقطع قطعا صغيرة
4 فليفلة باردة مقطعة قطعا صغيرة
3 بصلات مفرومة فرما ناعما
قليل من الزيت

الطريقة:
1 - تقطع صدور الدجاج قطع متوسطة الحجم.
2 - يرفع على نار متوسطة ويضاف له مسحوق الثوم والزنجبيل والفلفل الحراق والبهارات المشكلة ومكعبي مرقة الدجاج والملح ويترك حتى ينشف ماؤه مع التقليب بين الحين والآخر (يستغرق تقريبا35 - 45 دقيقة). وبعد ذلك يضاف عصير الليمون ويترك حتى يتشرب الدجاج تماماً.
3 - في هذه الاثناء يوضع الزيت في مقلاة ثم يضاف البصل ويقلب قليلا ويضاف الجزر والفليفلة الباردة وترش بقليل من الملح والفلفل الأحمر.
4 - يوضع الدجاج في الفرامة الكهربائية ثم يوضع في اناء ثم تضاف له الخضار والشبت والبقدونس ويقلب حتى تمتزج المقادير(ليس على النار طبعا)
تحشى به السمبوسة..

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

حشوة التونة:

علبة تونة----- 3-4 م ك مايونيز------2 م ك خردل-----شوية خس مفروم

نهرس التونه بالشوكة ثم نضع باقي المقادير ويخلط جيدا...

وممكن كمان تعملي
حشوه جبنة حلوم مبشور مع قليل من النعناع ونحشي به الرقائق .

البيض بالشبت والكريمة


4 بيض مسلوق ومهروس
2 بصل اخظر مقطع
1 ملعقة شبنت
فلفل وملح
نص ملعقة مسطردة
1 طماطم مقطعة قطع صغيرة
كوب كريمة

تخلط جميع المكونات

والان طريقة عمل رقائق السمبوسك بالصور

المقادير

3 كوب دقيق
كوب وربع ماء دافي
ملعقه صغيره ملح او حسب الرغبه

الطريقة

تعجن العجينه جيدا ونستمر في العجن لمده 10 دقايق واذا في عجانه يكون اريح
تترك لتترتاح ربع ساعه
تقسم العجينه الى احجام متساويه ...بعد ما كورناها نحطها في اناء بلاستك عميق ونرصها عادي لو تزاحمت مع بعض
نصب عليها زيت حتى يغمرها بس طبعا راح تحتاجي تقريبا لنص كوب
تغطى بكيس بلاستك كويس وتترك ترتاح لفتره غير محدوده ولكن اقل شي نص ساعة ...
الان
نجيب صينيه واسعه او مقلى تيفال او صاج او اي شي عندك ممكن يستخدم حتى لو صينية الفرن الكبيره
انا هنا استخدمت الصينيه الكبيره (التبسي )اللي بنحط فيها الاكل وعارفه انها متوفره في كل بيت وكمان ميزتها انها تسخن بسرعه
نفرد العجينه على رخام نضيف نمسح الرخام بنفس الزيت او السمن المستخدم في غمرالعجين...وتخلي الصاج يسخن كويس تتطفي النار وتحطي الرقاقه
وثواني اول ما تصفر كلها اقلبها بسرعه طبقيها ارفعيها افرديها في صينيه وغطيها ...

وأتفضلو الصور


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذه الصورة لرؤيتها بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 623x854 وحجمها 60 كيلو بايت .[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


مصغرة بنسبة : 98% من الحجم الأصلي [ 649 x 812 ] - إضغط هنا لعرض الحجم الأصلي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذه الصورة لرؤيتها بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 649x812 وحجمها 73 كيلو بايت .[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذه الصورة لرؤيتها بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 612x809 وحجمها 72 كيلو بايت .[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وممكن تشكلي السمبوسك بهذا الشكل

شرايح سمبوسه مثل ما تشوفون في الصورة ..على شكل (+) ...حطي عليهم الحشو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

صفيهم في صينيه مدهونه وادهنيهم بالفرشاة بزيت ... وادخليهم الفرن لينضجوا ..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وممكن تعملي منها سمبوسة حلو
تحشيها مكسرات وجوز هند وبعد القلي تضعيها في القطر ( الشيرة ) وتزينيها برشة جوز هند

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

او تحشيها بانواع [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]من الشكولاتة واليك الطريقة

نضع قطعة الحلوى على شريحة من عجينة السمبوسك نلفها لفتين ونقطعها بالسكين
نلف الخيط على أطراف العجين

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذه الصورة لرؤيتها بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 640x480 وحجمها 16 كيلو بايت .[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

قليها في الزيت الحار نصفيها من الزيت نفك الخيط برفق من الحلوى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها . إضغط على هذه الصورة لرؤيتها بحجمها الطبيعي . أبعاد الصورة الأصلية 640x480 وحجمها 22 كيلو بايت .[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


اعجبني فنقلته



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
The Gem
The Gem
عضــوه جديـده
عضــوه جديـده


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

السمبوسك Empty رد: السمبوسك

مُساهمة من طرف X-MaN الثلاثاء مايو 18, 2010 11:52 pm

ياااااااااااااااه انا جعت
بس كة الواحد اتلخبط ممكن يعمل ايه اصل كلهم حلوين
شكرا على الموضوع الرائع يا
جيم The GeM

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
X-MaN
X-MaN
Mr: Manager
Mr: Manager


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

السمبوسك Empty رد: السمبوسك

مُساهمة من طرف SEMSEM الأربعاء مايو 19, 2010 12:00 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
SEMSEM
SEMSEM
Mr: Manager
Mr: Manager


https://adab-mans.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

السمبوسك Empty رد: السمبوسك

مُساهمة من طرف The Gem الأربعاء مايو 19, 2010 5:49 am

هههههههههه
اعملهم كلهم و اعزمنا بقه
و عشان كمان سمسم يعرف انك شاااااااطر


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



أهلاااااااااااااااااااا بك سمسم
نورتنا يمرورك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


The Gem
The Gem
عضــوه جديـده
عضــوه جديـده


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

السمبوسك Empty رد: السمبوسك

مُساهمة من طرف X-MaN الأربعاء مايو 19, 2010 4:24 pm

الله الله الله الله الله
انا بدبس ولا ايه
بس انا شاطر بلاسمسم بلا بتاع هوا بيعرف حاجة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
X-MaN
X-MaN
Mr: Manager
Mr: Manager


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

السمبوسك Empty رد: السمبوسك

مُساهمة من طرف The Gem الأربعاء مايو 19, 2010 8:42 pm

شفت مش راضى تعزمنا اهه
مش تورينا شطارتك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


The Gem
The Gem
عضــوه جديـده
عضــوه جديـده


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

السمبوسك Empty رد: السمبوسك

مُساهمة من طرف X-MaN الأربعاء مايو 19, 2010 10:25 pm

خلاص خلاص خلاص
هعزمكم يوم فرحى
دا قريب طبعا
اما اخلص كليه وجيش والاقى شغل واكون نفسى
ساعتها بقا هعزمكم
شوفتى قريب ازاى
ههههههههههههههههههههههه

X-MaN
X-MaN
Mr: Manager
Mr: Manager


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

السمبوسك Empty رد: السمبوسك

مُساهمة من طرف The Gem الخميس مايو 20, 2010 4:24 am

أوك و أنا موافقه
بس إن شاء الله اللى هيحضر أحفادى
ههههههههههههههههه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


The Gem
The Gem
عضــوه جديـده
عضــوه جديـده


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

السمبوسك Empty رد: السمبوسك

مُساهمة من طرف X-MaN الخميس مايو 20, 2010 4:55 am

انتى بتكبريها ليه
كلها كام عقدة
X-MaN
X-MaN
Mr: Manager
Mr: Manager


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

السمبوسك Empty رد: السمبوسك

مُساهمة من طرف بطوط الأحد مايو 30, 2010 5:41 am

بجد تسلم ايدك ع التوبيك ده
انا بفكر اجرب بس فى الاجازة اصل انا طباخة بريمو وطبعا انت عارف؟؟
اكس هو انت لسه ماخلصتش الفيديو
هههههههههههههههههههه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بطوط
عضــوه جديـده
عضــوه جديـده


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

السمبوسك Empty رد: السمبوسك

مُساهمة من طرف The Gem الإثنين مايو 31, 2010 2:42 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
The Gem
The Gem
عضــوه جديـده
عضــوه جديـده


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى